Tenniskids !

26 januari 2018


T E N N I S K I D S 
 
Tennissen vanaf 6 jaar bij Tendo
 
Al 45 jaar lang is er in Dorst een tennisvereniging te vinden. 
Sinds een aantal jaar worden hier op donderdagmiddag trainingen gegeven door Noortje van TTTB (Top Tennis Training Brabant) voor kinderen vanaf 6 jaar. In groepjes leer je van haar tennissen op jouw niveau (rood, oranje of groen).
 
Twaalf zondagochtenden verdeeld over het voor- en najaar worden Tenniskids toernooitjes gespeeld in regio Breda, zodat je alles wat je geleerd hebt bij de trainingen kunt laten zien. Op de overige zondagochtenden staan Margreet Hendrikse en Remco Hendrickx klaar op de tennisbaan voor een gezellige instuif en kun je partijtjes spelen tegen elkaar.
 
Anderhalf jaar geleden is mijn oudste dochter Fenna begonnen met de instuif in de zomervakantie en dat vond ze zo leuk dat ze vanaf oktober gestart is met traingen bij Noortje op het rode niveau. Je speelt dan ook met grotere en lichtere tennisballen dan bij oranje en later groen. 
 De Tenniskids toernooitjes van rood zijn erg laagdrempelig doordat alle kinderen van alle verenigingen gemixt worden en ze in 2 grote teams korte partijtjes spelen tot 7 punten. Als ouder ook mooi om te zien hoe ze in korte tijd hebben leren tennissen. 
 
Vanaf de najaarstrainingen is ze gestart om met het oranje niveau mee te trainen en vanaf de voorjaarscompetitie gaat ze ook toernooitjes spelen op dat niveau. Bij oranje wordt wel als team getennist tegen andere teams in zowel enkel- als dubbelspel. De tennisbaan wordt al bijna helemaal gebruikt, terwijl bij rood nog maar op een klein deel van het veld werd gespeeld. 
Bij groen is nu een groep grotere kinderen die wedstrijdjes spelen zoals het hoort op de hele baan. Het enige verschil is dat ze groene ballen gebruiken die net wat trager zijn. 

Lijkt het je leuk om te komen tennissen of wil je meer informatie? 
Mail mij dan en dan kan ik je vertellen wanneer de volgende instuif is. 
 
Een sportief 2018 gewenst! 
 
Mirjam Bos ([email protected]) 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 161 411 759

Tennisvereniging TENDO

Sparrenlaan 4
4849 AZ Dorst